Bar Chart

CURSUS NEDERLANDS

Cursusaanbod

Welke cursus past bij jou?

Algemene informatie

Taaltopper B.V. heeft een uitgebreid cursusaanbod op het gebied van de Nederlandse taal. Hieronder vind je een overzicht van onze cursussen, uitgesplitst naar eindniveau. Maak je een start met Nederlands of bereid jij je voor op het staatsexamen voor toelating tot de universiteit? Taaltopper B.V. heeft de geschikte cursus voor jou! Kijk wat bij jou past en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken samen welk traject het beste bij jouw niveau en ambitie past. Zo leer je altijd op het juiste niveau en in het juiste tempo.

Hoe wij te werk gaan:

Start van de lessen

Tijdens de intake bekijken wij samen jouw taalniveau, budget en beschikbaarheid en zoeken wij naar een passende groep. Op basis van het gesprek en de toets bepalen wij het startniveau van de cursist. In overleg kiezen wij de cursus die het beste bij hem/haar past. Voor elke cursist stellen wij een begeleidingsplan op om te zorgen dat de cursist het maximale uit de lessen haalt en zijn/haar leerdoelen zo snel mogelijk bereikt. Na de intake en het tekenen van het contract kun je zo snel mogelijk beginnen. De duur van de cursus is afhankelijk van het startniveau en varieert tussen drie maanden en een jaar.

     Kwalitatief personeel

Onze school werkt alleen met gekwalificeerd personeel. Dat geldt zowel voor onderwijsgevend personeel als voor onderwijsondersteunend personeel. Bij het selecteren van medewerkers wordt er onder meer gekeken naar opleiding en werkervaring, maar ook zeker naar capaciteit en competenties. Een persoon is immers meer dan alleen zijn of haar CV. Wij begrijpen dat de continuïteit van het werkproces en het leefklimaat uitermate van belang zijn voor het welbevinden van de studenten.

Onze ervaren docenten passen de lesstof aan aan jouw niveau zodat jij in een aangename omgeving de juiste stappen kunt zetten. De lesmethodes zijn afgestemd op de doelen van de cursussen. Zo werken wij voor alfabetisering met 7/43 en Diglin+ en voor de inburgeringscursussen niveau A1 en A2 met TaalCompleet. 

Fantastische begeleiding en goed materiaal

Samen naar een betere toekomst!

Hieronder vindt jij ons cursusaanbod:

Alfabetisering

De cursus alfabetisering richt zich op het leren lezen en schrijven van het Latijns schrift. De lessen worden aangeboden op niveau alfa-A, alfa-B en alfa-C. Naast het leren lezen en schrijven krijgt de cursist een basiswoordenschat aangeboden. We werken met kleine groepen en maken gebruik van de materialen van 7/43 en Diglin+. 

Inburgering A0-A1

Deze basiscursus richt zich op de beginselen van de Nederlandse taal. In deze cursus is er veel aandacht voor een basiswoordenschat en voor de vaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren. Na deze cursus kun je op een simpel niveau maar met vertrouwen communiceren in het Nederlands.

Inburgering A1-A2

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die niveau A1 beheerst. In deze cursus wordt de basiswoordenschat en grammatica uitgebreid. Er is veel aandacht voor de vaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren. Na deze cursus kan jij de Nederlandse taal goed gebruiken in een dagelijkse context.  

Staatsexamen A2-B1

Deze cursus bereidt de cursist voor op het staatsexamen I. Het staatsexamen I is een goede stap naar de arbeidsmarkt en voor MBO-onderwijs niveau 3 en 4. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die niveau A2 met succes heeft afgerond. Naast veel oefening met lezen, schrijven, spreken en luisteren wordt er in deze cursus gericht toegewerkt naar het staatsexamen I. 

Cursus KNM

KNM staat voor Kennis Nederlandse Maatschappij. Deze cursus is een verplicht onderdeel van het Nederlandse inburgeringsexamen. Iedereen die meedoet aan het inburgeringstraject moet dit examen halen ongeacht het taalniveau dat je bezit (A2, B1 of B2). De cursus KNM bereidt de cursist voor op dit examen. Elk land heeft een specifieke cultuur, geschiedenis, gewoontes en tradities. Deze cursus richt zich op deze onderdelen van de Nederlandse maatschappij. Praktische voorbeelden zijn omgang met andere mensen en regels in het verkeer en op het werk. Maak ook het regelen van zaken met overheidsinstanties, het openbaar vervoer (ov) en afvalscheiding.

Cursus ONA

ONA staat voor Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Sinds 1 januari 2015 is deze cursus een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen. Het doel van de cursus ONA is om te leren hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar zit en te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn. Tijdens deze cursus kijken wij samen met de cursist naar zijn/haar kwaliteiten en wensen op het gebied van werken in Nederland. Wij geloven in jouw talenten en mogelijkheden voor de toekomst. Onderdelen van de cursus zijn bijvoorbeeld het opstellen van een CV, het zoeken naar vacatures en het schrijven van motivatiebrieven voor het solliciteren. Na afloop van deze cursus is de cursist in staat zelf een baan te vinden in Nederland en om sollicitatiegesprekken te voeren.

Wilt u inburgeren?

 

Dan vragen wij u de volgende documenten mee te nemen naar de intake:

1.    ID-kaart

2.    Brief inburgeringstermijn van DUO

3.    Brief DUO-lening

4.    Eventueel eerder behaalde certificaten die het taalniveau aantonen

 

Wilt u als expat taallessen volgen?

Dan vragen wij u de volgende documenten mee te nemen naar de intake:

1.    ID-kaart

2.    Eventueel eerder behaalde certificaten die het taalniveau aantonen

Meld je aan 

TAALTOPPER 

Samen naar een betere toekomst!

Selecteer jouw cursus vak :

 

Aanmeldingsprocedure

 

Nieuwe cursisten worden uitgenodigd voor een intake gesprek, waarin zij kennis maken met de school. In het gesprek vertelt de cursist over zijn/haar achtergrond, situatie, leerdoelen en voorkeuren. Het gesprek wordt gevolgd door een intake toets.